Microsoft exec, Gabe Aul, na Twitteru oficiálně oznámil, že Windows Media Center (WMC) je hotovo. Společnost Microsoft ji již nepodporuje a nebude k dispozici v systému Windows 10.

Zdá se však, že Xbox One převezme DVR povinnosti WMC a podpora přehrávání DVD přijde do Windows 10 koncem tohoto roku.

Windows Media Center

Windows Media Center Zabito v systému Windows 10

Podle Gabe je nyní důvod, proč WMC je pryč, kvůli sníženému použití.

@ GabeAul Pokud máte nyní konzolu WMC, budeme pro vás v aktualizaci k dispozici koncem tohoto roku DVD .— Gabriel Aul (@GabeAul) 4. května 2015

I když tam jsou umírnění nadšenci WMC, tato zpráva opravdu nepřekvapuje, protože společnost Microsoft ji ve výchozím nastavení v systému Windows 8 nezahrnula a od systému Windows 7 s ní nic neudělala. Center Pack ve Windows 8.

Za zmínku také stojí, že pokud aktualizujete svůj počítač se systémem Windows 7 nebo 8.1 na Windows 10, ztratíte funkci WMC. Pokud stále používáte Windows Media Center jako samostatný systém a neaktualizujete jej, stále to bude fungovat, ale už pro něj nebudete dostávat další funkce ani podporu.

Xbox One pro TV DVR

Podle Paul Thurrott, citovat nejmenované zdroje, Microsoft plánuje přidat DVR funkčnost konzole Xbox One „s největší pravděpodobností letos“. To má smysl, protože již můžete směrovat svůj kabelový nebo satelitní signál do Xbox One. A poslední aktualizace přidala podporu pro bezdrátové televizní tunery v Severní Americe. Tato funkce již byla k dispozici v Evropě a Austrálii - prostřednictvím digitálního televizního tuneru Xbox One.

Oficiální Xbox tuner (viz níže) není v USA k dispozici, ale můžete použít televizní tunery třetích stran od společností, jako je Hauppauge. Používání těchto zařízení na konzole Xbox One vám umožňuje pozastavit a převinout televizor, nepodporuje plné možnosti DVR a nahrávat televizi.

Xbox One TV Tuner

Kromě toho, že si musíte koupit Xbox One, pokud jej ještě nemáte, je třeba vyřešit ještě jeden menší problém. Společnost Microsoft ukončila podporu přehrávání DVD ve Windows 8. Gabe Aul však na Twitteru také poznamenal, že v tomto roce bude pro Windows 10 možnost přehrávání DVD. Samozřejmě byste pro to mohli použít WMC i aplikace třetích stran, které jsme popsali v našem článku: Programy zdarma, které přinášejí přehrávání DVD do Windows 8.

Jaké jsou vaše myšlenky? Jste fanouškem Windows Media Center a je smutné, že se vám to líbí, nebo již používáte jinou alternativu přehrávače médií, jako je XBMC nebo PLEX.