Google vždy hledá nové způsoby, jak vylepšit vaše mobilní prostředí pomocí sledování polohy na Androidu. V Chytrých kartách Google se poloha používá více než kdy jindy. Google ve svých zásadách ochrany osobních údajů zdůraznil, že všechny vaše shromážděné informace o poloze jsou anonymizovány, ale je jen na vás, zda jim důvěřujete nebo ne. Nakonec, pokud jste přihlášeni pomocí účtu Google, bylo by pro Google neuvěřitelně snadné připojit k němu informace o poloze. Pokud se rozhodnete, že nechcete, aby Google věděl, kde je váš telefon 24/7, je snadné zakázat přístup k poloze. Pojďme se na to podívat hned teď.

Na telefonu se systémem Android otevřete Nastavení systému pomocí tlačítka nabídky na telefonu z domovské obrazovky nebo spuštěním aplikace Nastavení ze zásuvky aplikace.

V okně nastavení přejděte dolů na Osobní >> Přístup k poloze a klepněte na něj.

nastavení systému Android

Nyní existuje několik možností:

  • Úplně vypněte přístup k poloze. Bohužel to deaktivuje GPS a navigaci, takže to nebude fungovat pro většinu lidí.Zakázatelné služby určování polohy Google, ale udržujte GPS povolenyZakázatelné GPS, ale udržujte službu určování polohy Google zapnuté (Proč byste to dělali !! ??)
přístup k poloze

Pokud vypnete a znovu zapnete možnost „Přístup k mé poloze“, zobrazí se okno s informacemi o poloze. Tato možnost souhlasu s umístěním není nic zvláštního. Zapíná nebo vypíná funkci lokalizace Wi-Fi a mobilní sítě. Souhlas s umístěním a Wi-FI a umístění mobilní sítě jsou stejné.

souhlas s umístěním Androidu

To zahrnuje funkci sledování polohy Google Android. Byl bych zvědavý, co si někteří z vás myslí o tomto typu věcí. Záleží vám na tom, že Google o vás ví víc a víc, nebo jste se vyrovnal s tím světem, ve kterém žijeme?