Mnoho lidí si myslí, že Twitter je jen nějaká vysílací SMS služba, díky níž vás ostatní sledují a jinak se účastní krátkých neosobních rozhovorů. Jen málo lidí na Twitteru hodně znepokojuje stejným způsobem, jakým by mohli například Facebook, a to dává smysl.

Koneckonců, Twitter vás nepožaduje k nahrání informací a zpráv soukromého profilu. Vše zveřejněné na Twitteru je veřejně přístupné, takže lidé jsou obecně opatrnější ohledně toho, co zveřejňují. Ale zde je několik věcí, které jste asi o Twitteru nevěděli, podle jeho zásad ochrany osobních údajů:

„Servery Twitteru automaticky zaznamenávají informace („ Log Data “) vytvořené vaším používáním Služeb. Data protokolu mohou zahrnovat informace, jako je vaše IP adresa, typ prohlížeče, operační systém, odkazující webová stránka, navštívené stránky, umístění, mobilní operátor, ID zařízení a aplikace, vyhledávací termíny a informace o souborech cookie. “Twitter ukládá a bude pouze smažte „všechny běžné identifikátory účtu, jako je vaše uživatelské jméno, úplná IP adresa nebo e-mailová adresa, po 18 měsících.“ Pokud připojíte svůj účet Twitter k jakékoli službě třetí strany, jako je Facebook, informace z tohoto účtu jsou nyní na neurčito uloženy na Twitter servery. Zmiňuje se však, že tato data budou odstraněna „několik týdnů“ po „odpojení účtu Twitter od jiné služby“.

Jsem velmi naštvaný nárůstem technologických společností, které v průběhu času ztrácejí zásady ochrany osobních údajů, aby byly „snáze srozumitelné“. Výsledky, které jsem dosud viděl u Facebooku a Google, jsou nejednoznačné, méně transparentní a spornější politiky.

Nechápejte mě špatně, nemyslím si, že Twitter je kdekoli tak neetický jako Facebook, ale proč musí po dobu 18 měsíců zavěsit všechny vaše osobní údaje? To se nemusí zdát jako problém, ale tady je místo, kde to začíná být složitější. Asi před 4 měsíci Twitter viděl zpětný ráz od mobilních uživatelů, protože když necháte Twitter skenovat váš mobilní telefon, Twitter nahraje všechna vaše kontaktní telefonní čísla, e-mailové adresy a adresy na jejich servery. Nyní, když má Twitter tato data, mohou na ně viset tak dlouho, jak chtějí. Doufejme, že je to pouze 18 měsíců, jak je uvedeno v zásadách ochrany osobních údajů týkajících se jiných údajů. Pokud pracujete v jakémkoli povolání, kde je důvěrnost klienta důležitá nebo ze zákona povinná, jedná se o velký problém.

obraz

Se vším tím řekl, že pokud chcete odebrat svůj Twitter účet, bude to trvat asi měsíc.

Přihlaste se ke svému účtu Twitter a klikněte na tlačítko Profil >> Nastavení.

nastavení účtu Twitter

Přejděte dolů na stránku účtu a v dolní části klikněte na odkaz-

twitter deaktivujte odkaz

Budete dotázáni, zda jste si jisti, že chcete deaktivovat. Ale stejně to není tak důležité. Vrácení zpět do vašeho účtu stačí pouze pro přihlášení zpět. A přitom nejste upozorněni, že jste deaktivaci zrušili. Prostě to vyskočí hned zpátky, stejně jako déšť, jako by se nic nestalo. Pokud váš registrovaný e-mailový účet nemá přísné filtry nevyžádané pošty, může se vám zobrazit e-mail s reaktivací účtu, ale to je vše.

Chcete-li smazat účet Twitter, je nutná deaktivace. A účet bude smazán až po 30 přímých dnech bez jakéhokoli použití. Ale stejně jako dříve, bude to chvíli trvat, takže klikněte na toto tlačítko a začněte hned teď.

rozloučte se s twitterem

Jen v případě, že předchozí obrazovka nestačila na to, aby se ujistil, že to nechcete, chcete, Twitter vás požádá o opětovné zadání hesla a stisknutí dalšího modrého potvrzovacího tlačítka.

potvrdit twitter deaktivovat

Po dokončení by měl být váš účet Twitter deaktivován ... prozatím.

počkejte 30 dní, než se Twitter odstraní

Vím, že na Twitteru mohu znít trochu drsně. Ale z dobrého důvodu. 30denní zásada deaktivace před automatickým smazáním je trochu směšná. Pokud se kdykoli během těchto 30 dnů omylem přihlásíte ke svému účtu, musíte tento proces začít znovu. Zní povědomě? Facebook má podobnou politiku, kromě toho, že má pouze dvoutýdenní lhůtu, kterým je třeba se vyhnout. Co tedy přináší třicetidenní politika Twitter? Proč nemohu právě smazat svůj účet právě teď!

Protože se zabrání přihlášení, bude to trvat měsíc. Možná budete muset projít všechny své služby a aplikace, které se integrují s Twitterem, a ujistěte se, že je odpojíte od svého účtu. Totéž platí pro webové prohlížeče, které se automaticky přihlašují, když navštívíte Twitter.com. Všechno musí jít, nebo možná zjistíte, že jste omylem reaktivovali svůj účet.

oznámení o reaktivaci prostřednictvím e-mailu